Home!
Campersite

CampertripsEen paar dagen Parijs met de Camper

Tijdvak 10 Juni 2000


Reisverslag van Louis Dorsthorst

Als je een stad als Parijs uitzoekt voor een bezoek dan hoor je vanuit je omgeving: "met de camper naar Parijs?!?"

En dan denkt men meteen aan het vele en ruige verkeer dat door de Franse hoofstad raast. En om daar met je kostbare camper tussen te gaan rijden ?

Ik was met de camper al twee keer vaker in Parijs. De eerste keer wilden we langs de rand richting Normandie reizen, pakten een verkeerde afslag en stonden 10 minuten later in het centrum van Parijs. De tweede keer was in 1999 met Hemelvaartsdag, ook naar dezelfde camping als dit jaar.

Beide keren hadden we in het drukke verkeer geen problemen.

Veel mensen weten niet dat je in bijna iedere grote stad in Europa een stadscamping hebt, en dus ook in Parijs.

Camping Bois de Boulogne bevind zich vlak bij het centrum van Parijs.

De weg er naar toe is betrekkelijk eenvoudig,vanuit Winterswijk is het precies 600 Km, de autobaan vanuit Belgie, A1/E19 volgen totdat voorbij het voetbalstadion bij Porte de la Chapelle de afslag Périphérique Quest richting Rouen nemen. Daarna neem je de afslag Parote Maillot, hierna kom je op een kruispunt van 5 wegen, waar het recht van de sterkste geld.

Het verkeer zit hier meestal vast en gaat stapvoets verder.Stoplichten worden genegeerd, je moet hier een beetje brutaal zijn.Hier staan de eerste borden van de camping, je moet hier rechtdoor en daarna volgt een kruispunt met stoplichten waarna je meteen rechtsaf moet. De weg staat vanaf hier goed aangegeven en het verkeer is hier rustig.

De camping is tot laat savonds ge-opend, ik heb ze om 0.45 nog zien binnenkomen, het kantoor was toen nog open.(Vrijdagavond)

De plaatsen op de camping zijn ruim, de douche-ruimten zijn schoon, dus er kan bijna niks meer mis gaan.

Vanaf de camping gaat er een eigen busdienst naar het dichtsbijzijnde metro-station. Kosten 11 fr p/persoon, smorgens om half negen gaat de eerste bus, daarna ieder half uur tot 1 uur smiddags.

Om zes uur gaat de eerste bus weer terug, tot 23 uur de laatste bus vanaf het metro-station terug naar de camping. Wilt U nog later terug, dan bent U aangewezen op de taxi s.

Als je een paar keer met de bus vanaf de camping naar het metro-station bent gereist, dan even opletten welke weg de man rijd, zo kom je zelf ook weer terug op de Périphérique , om de terugreis richting België te maken.

Reizen met de metro is de beste manier om Parijs te verkennen, vraag bij de kassa een plattegrond en je kunt bij alle bekende bezienswaardigheden uitstappen.

Adres van de camping:
Camping Bois de Boulogne
Allee du Bord de l eau
75016 Parijs Tel 01.45.24.30.00

Tarief: Camper met 4 personen: F 72,80 voor 3 overnachtingen.
Inclusief gebruik van douche en elektra.

Tips:
1. Neem zoveel mogelijk proviand mee.Er is op de camping een winkel, maar zelfs het brood is er schandalig duur.Wij betaalden voor 38 broodjes 125 gulden.

2. Probeer savonds aan te komen op de camping, i.v.m. de verkeersdrukte in Parijs.

3. Koop bij het metro-station 10 kaartjes tegelijk,dan krijg je aanzienlijke korting.
Zorg dat je een creditkaart bij je hebt, want soms is de kassa gesloten en moet je bij de automaat je kaartjes pinnen. ( kleingeld kan ook).

4. In het hoogseizoen moet je een plaats op de camping reserveren.


Uitzicht op de tuinen van Versailles.


Sacré-Coeur,Montmartre.


Straathandel in Parijs.


Uitzicht vanaf l'Arc de Triomphe op de Eiffeltoren.

Aanvullende fotos

Wil je ook wat bijdragen? Tips, leuke plaatjes?
E-mail via: aloys@campersite.nl


Camper reisverlagen wenst u een goede reis!

 

CAMPERTRIPS is bedoeld als bron van
informatie. Ook uw verhalen zijn welkom!
© 2004. Aloys de Vries